PompoensoepDeze soep hoort gewoon bij de herfst!

Benodigdheden:


1 pompoen
2 winterwortels
2 sjalotten
1 teen knoflook
1 groente bouillonblok
2 laurierbladeren
1 tl kurkuma
1/2 tl. cayennepeper
1 tl paprika poeder
zout
verse peterselie
1 liter water

Om te beginnen, de uitjes en de knoflook, schoonmaken, en fijnsnijden.De pompoen schillen, dit gaat het beste, als je van de boven- en onderkant een stukje afsnijdt. Dan blijft hij goed staan, dan de schil van boven naar beneden eraf snijden.De pompoen doorsnijden, en de pitten en draderig vruchtvlees verwijderen.Dan de pompoen in stukjes snijden, evenals de wortels.
Een flinke scheut olijfolie in de pan, de ui, knoflook, wortel, pompoen, erbij en even alles aan fruiten, totdat alles glazig is. Dan het water, de laurierblaadjes, en de bouillonblok erbij.Alles een half uurtje laten koken, op een zacht vuur.De pan van het vuur halen, en met de staafmixer de soep schuimig kloppen.Op smaak brengen met flink wat zout, cayennepeper, kurkuma en paprika poeder.Tenslotte verse fijngesneden peterselie erover heen strooien.Heel lekker om hierbij te serveren zijn de volgende broodjes:
hard broodje doormidden snijden, een mengsel van een fijngesnipperd uitje, knoflook, tomaat, en olijfolie op de broodjes leggen, hier overheen geraspte kaas,


 Even onder de grill totdat de kaas gesmolten is.

Eet Smakelijk!!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vintage Baby Deken ~ Roze ~

Babyvestje breien

Eenvoudige Woondeken Zeegroen