Lekkere taart met zelfgemaakte lemoncurd.
Voor de bodem heb je het volgende nodig:
200 gram biscuits of meergranen koekjes
150 gram gesmolten boter
zout
1/2 tl kaneel
1 tl water
De boter in een pan smelten op laag vuur, niet bruin laten worden. De koekjes met een deegroller fijn maken. Kan ook in een keukenmachine.
Alle ingrediƫnten mengen, de vorm invetten, en het mengsel stevig aandrukken.
De vulling:
80 gram zachte boter
200 gram suiker
2 grote eieren
2 grote eidooiers
50 ml citroesap
1 el citroenzest
250 ml slagroom
1 zakje vanille suiker
De boter met de suiker mixen, tot een glad mengsel is ontstaan, dan op lage stand 1 voor 1 de eieren en dooiers erdoor mixen, tenslotte het citroensap en de zest (een klein beetje zest overhouden voor de garnering)
Het mengsel is gaan schiften, maar dat is niet erg.
Alles in een pan op laag vuur verwarmen, niet koken. Blijven roeren, langzaam wordt het dikker, en gladder, als het de dikte heeft van vla, van het vuur halen en af laten koelen.
Slagroom met vanillesuiker kloppen.
De helft van de lemoncurd op de taartbodem uitsmeren.
De andere helft met de helft van de slagroom mengen, en bovenop de lemoncurd scheppen, en voorzichtig uitsmeren.
Tenslotte de slagroom erop scheppen, en uitsmeren. De rest van de citroenzest erover strooien, en witte chocolade erover raspen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten