Lichtblauw Baby Dekentje KantVoor dit schattig babydekentje heb ik 4 bollen acryl van 50 gram, en een haaknaald nr. 4.
Afmeting: 65 x 65 cm

Begin met 100 losse, en 2 keerlosse.

1e toer, 99 halve stokjes.2e toer: 3 keerlosse, 1 stokje,1 losse, * 3 steken overslaan, en in de 4de steek, 3 stokjes, in de volgende steek, 3 stokjes, 1 losse,  2 steken overslaan, 2 stokjes, 1 losse, vanaf * herhalen.3e toer: 2 keerlosse, 1 vaste, * 3 losse,  2 vaste, in de middelste twee stokjes van de vorige toer (dus de 3e en 4e steek) , 3 losse, 2 vaste in de twee stokjes van de vorige toer, herhalen vanaf *. Eindigen met 2 vaste, boven de twee stokje van de vorige toer.


Toer 4: 3 keerlosse, 1 stokje, *1 losse, 3 stokjes in de vaste van de vorige toer, 3 stokjes in de volgende vaste, 1 losse, 1 stokje in de vaste van de vorige toer, 1 stokje in de volgende vaste, herhalen vanaf *


Toer 3 en 4 herhalen, tot de gewenste hoogte.

Als de gewenste hoogte bereikt is, eindigen met toer 3. Ik heb gehaakt tot het dekentje een vierkant was.Tenslotte 1 toer halve stokjes, als volgt, 2 keerlosse, 1 half stokje, om de 3 losse 2 halve stokjes, boven de waaiers, 3 halve stokjes, om de 3 losse, 2 halve stokjes, boven de 2 stokjes, 2 halve stokjes. Zo kom je weer uit op 100 steken.Voor de rand:
Haak rondom een toer van stokjes, in de hoeken, 3 stokjes in 1 steek.
Dan de volgende toer, 2 vaste, 3 losse, 1 steek overslaan, 2 vaste, enz.Dan de laatste toer, in het lusje: 3 vaste, 3 losse, 3 vaste, en meteen door naar het volgende lusje, 3 vaste, 3 losse, 3 vaste, enz.
Alle draadjes instoppen. Klaar!!!

Reacties

 1. Wat een mooie babydeken. Ik zal morgenavond een link plaatsen naar je patroon, want er zijn vast meer haaksters die hem leuk vinden. Dankjewel voor het delen!
  Groetjes Lisa

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig dekentje. Ik wil hem graag wat groter maken. Met hoeveel moet de begin ketting deelbaar zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, Hilda. Het is alweer een tijdje geleden, dat ik deze gepost heb. Maar als ik naar de teltekening kijk, denk ik 9 steken voor ieder patroontje.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vintage Baby Deken ~ Roze ~

Babyvestje breien

Eenvoudige Woondeken Zeegroen