Kussen Mrs. Hughes Afghan
Toen ik de Mrs. Hughes Afghan gehaakt had, wilde ik er graag een kussen bij, met hetzelfde patroon. Het patroon van de deken had ik gevonden op breipen.blogspot.nl mrs hughes afghan.

Dit kussen is gehaakt met  2 bollen Julia van de Zeeman. En haaknaald nr. 8.

Zet 39 losse op.

Toer 1: 2 keerlosse, en 38 stokjes.

Toer 2:  2 keerlosse,* 2 reliëfstokjes, (i.p.v. in een steek, haak je je stokje om het pootje van het stokje uit de vorige toer, voorlangs), 1 stokje, sla 3 stokjes over. Dan in de volgende 3 , 3 dubbele reliëfstokjes, dan van rechts naar links werkend, 3 dubbele reliëfstokjes, in de over geslagen steken. 1 stokje **, 2 reliëfstokjes.
In de volgende 13 steken, stokjes, dan herhalen vanaf * tot **
Toer 3: 2 keerlosse, *2 reliëfstokjes, achterlangs, dus omslaan, de haak via de achterkant om het stokje uit de vorige toer, stokje afhaken. 8 stokjes, 2 reliëfstokjes achterlangs **, 13 stokjes, herhalen vanaf * tot **

Toer 4:  2 keerlosse, 2 reliëfstokjes, (i.p.v. in een steek, haak je je stokje om het pootje van het stokje uit de vorige toer, voorlangs),
1 stokje, sla 3 stokjes over. Dan in de volgende 3 , 3 dubbele reliëfstokjes, dan van rechts naar links werkend, 3 dubbele reliëfstokjes, in de over geslagen steken. 1 stokje. Dit is dus de kabel

Nu het middenstuk: 2 stokjes, dubbel reliëfstokje, om het eerste stokje 2 toeren lager, het reliëfstokje niet afhaken, als er nog 2 lussen op de naald zijn, het volgende reliëfstokje, ook 2 rijen lager, maar dan 3 steken overslaan, (dus in het vierde stokje) als er nog 3 lussen op de naald staan, helemaal afhaken. Aan de achterkant 1 steek overslaan, 2 stokjes haken, en herhalen tot het einde.

Dan de reliëfstokjes en de kabel herhalen.

Toer 5: als toer 3.

Toer 6: 2 keerlosse, de reliëfstokjes, en de kabel, en weer de reliëfstokjes.  Nu een dubbel reliëfstokje, om de bovenkant van de poot, van de vorige toer, 3 stokjes, dubbel reliëfstokje om de bovenkant van de vorige poot, niet helemaal afhaken, dubbel reliëfstokje om de poot van de volgende kruising, nu wel het stokje helemaal afhaken. 1 st overslaan, 3 stokjes, en de reliëfstokjes herhalen.   
Toer 3 tot en met 6 herhalen, tot de gewenste hoogte. De zijkanten van de hoes dichtnaaien, Kussentje erin stoppen, en de bovenkant dichtnaaien.Reacties

 1. prachtig gemaakt en mooi geheel zo samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. is er van dit patroon een filmpje van, kom niet goed uit de 3 steken overslaan

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Riet, ik heb er geen filmpje van, maar je slaat dus 3 steken over, dan haak je 3 dubbele stokje, en dan ga je voorlangs, terug naar de eerste van de 3 overgeslagen steken, dat is best even trekken, maar dat komt goed.

   Verwijderen
 3. OKE ik ga het nogmaals proberen, bedankt voor het antwoord,
  wens je nog een hele fijne avond.
  gr Riet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Corine,
  ik zag jouw mooie Deken en Kussen van Downton abbey, en vroeg mij af of jij nog het nederlandse patroon hebt.
  ik kreeg namelijk van "haakmetonsmee " een link om het patroon te downloaden maar helaas,,,, dat is niet meer mogelijk.
  alvast vriendelijk dank, Monique van den Bosch

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Monique, Ik heb hem vanuit het engelse patroon gehaakt, maar de kussen heb ik vertaald naar het nederlands, dat is eigenlijk hetzelfde patroon, dus misschien kan je daar wat mee, het is dan een kwestie van groter maken. Succes! Hoop dat je hier iets mee kunt.

   Verwijderen
 5. Hartelijk dank Corin ik ga het proberen

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vintage Baby Deken ~ Roze ~

Babyvestje breien

Eenvoudige Woondeken Zeegroen