Lekkere taart, met pepernoten, en een vleugje speculaas kruiden.
Benodigdheden:
200 gram boter
100 gram witte basterdsuiker
100 gram bruine basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
snufje zout
4 eieren
200 gram cakemeel
2 tl speculaaskruiden
100 gram kruidnoten
100 gram chocolade pepernoten
Roer de boter zacht met een mixer, en met de witte en bruine basterdsuiker, de vanille suiker, en het zout.
Lekker luchtig kloppen, daarna 1 voor 1 de eieren erdoor mixen.
Als de eieren goed opgenomen zijn, het meel en de speculaaskruiden erdoor roeren.
Alles goed door elkaar mixen, totdat het een mooi glad beslag is.
Tenslotte de pepernoten en de chocolade pepernoten toe voegen
Deze met een spatel voorzichtig door het beslag mengen.
Een springvorm invetten, het beslag erin scheppen, en de taart in het midden van een voorverwarmde oven , 180 graden C, ongeveer 1 uur bakken.
Met een saté prikker controleren of de taart gaar is, als er niks aan de prikker blijft plakken, kan hij uit de oven. Af laten koelen en uit de springvorm halen.
Met gesmolten witte, melk, en puur chocolade lijntjes over de taart trekken,
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten