Basket Steek Kussen


Dit kussentje is gehaakt met lichtblauwe acryl/wol en haaknaald nummer 4. De basket stitch is heel leuk om te doen, en het effect is mooi, omdat het lijkt of er echt door elkaar heen gevlochten is. Je kan zowel brede banen als smalle banen maken. Ik heb bij dit kussentje gekozen voor brede banen, van 10 steken, per baan.

Om te beginnen losse opzetten, in tienvoud, dus als je 6 banen wilt , zet je 60 losse op. Plus 2 keerlosse.Dan een toer stokjes.Daarna beginnen we met het reliëf erin te werken. Als volgt: eerst 2 keerlosse,

De draad om je naald slaan, (net zoals bij een gewoon stokje), dan de naald OM het onderliggende stokje steken, dus het stokje van de vorige toer, daar ga je achterlangs. 
Dan haak je de steek af als een gewoon stokje.

Dit herhaal je nog 9 keer. Dus je hebt dan 10 reliëf stokjes.  De volgende 10 reliëfstokjes doen we achterlangs.Dus weer de draad om de naald slaan, dan buig je je haakwerk naar voren, en steekt de naald, achterlangs, om het onderliggende stokje, en je haakt weer af als een stokje, dit herhaal je nog 9 keer.Zo maak je de toer af.

2 keerlosse, en dan ga je verder, zoals hier boven beschreven, maar let wel op dat je het reliëf op de goede manier voortzet. Dus horizontaal, boven horizontaal, en verticaal boven verticaal.Na 5 toeren, doe je het precies andersom, dus de verticale boven de horizontale, en de horizontale boven de verticale.Dit weer 5 toeren herhalen. En zo verder tot je kussen hoesje groot genoeg is. Het kussentje erin vouwen, en rondom dichthaken, met vasten.  

Reacties

Populaire posts van deze blog

Vintage Baby Deken ~ Roze ~

Babyvestje breien

Eenvoudige Woondeken Zeegroen