Rozen Appel Taartjes


Dit recept heb ik op YouTube gevonden:

Deze mooie rozentaartjes zijn eenvoudig te maken, ze smaken lekker, en het is een feest  om ze uit te delen.

Dit heb je nodig: (voor
6 taartjes)
2 appels (ik heb Jonagold genomen)
1 citroen
abrikozenjam
6 plakjes bladerdeeg
kaneel
poedersuikerWe beginnen met de appels goed te wassen en in vieren te snijden, het klokhuis verwijderen. De appel NIET schillen, de schil geeft een mooi effect aan de rozenblaadjes.Dan zeer dunne schijfjes snijden,De schijfjes in een schaaltje met water, met citroensap. Het schaaltje ongeveer 1 minuut in de magnetron. Daarna de schijfjes in een zeef af laten koelen.Ondertussen, het bijna ontdooide plakje bladerdeeg doormidden snijden. De twee helften aan elkaar plakken, door de uiteinden op elkaar te duwen.

Bestrijken met een dessertlepel abrikozenjam.Hierop de appelschijfjes dakpansgewijs leggen, zodat ze wel iets boven de bovenrand van het deeg uitsteken.Bestrooien met kaneel.


De onderste helft van het bladerdeeg omhoog vouwen.Dan heel losjes gaan rollen, niet te strak, want dan wordt het deeg straks niet gaar.Zo ontstaat een prachtig roosje! Ik heb ze in een cupcake houdertje gezet, zodat de jam er niet uitloopt.


Op een bakplaat in een voorverwarmde oven op 220 C. ongeveer 20 minuten bakken.Als ze uit de oven komen, even laten afkoelen, en bestrooien met poedersuiker.
Reacties

  1. Ziet er zeer smakelijk uit! Ga ik zeker een keertje proberen. Dank je wel voor het delen ;))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel, Sandra! Veel plezier met het bakken!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Vintage Baby Deken ~ Roze ~

Babyvestje breien

Eenvoudige Woondeken Zeegroen