Totaal aantal pageviews

zondag 17 december 2017

Gingerbreadman Koekjes




Zo leuk om te maken, deze kerstkoekjes.

En als je ze met kinderen maakt, natuurlijk het verhaaltje erbij vertellen.



Benodigdheden:
225 gram zachte roomboter
200 gram lichtbruine basterdsuiker
1 ei
1 eetlepel mandarijnschilrasp
2 eetlepels stroop
375 gram bloem
2 theelepels baking soda
2 theelepels kaneel
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel gemalen kruidnagel
1/2 zout
1 cm vers geraspte gember
Vormpjes


Begin met de boter en suiker romig te mixen,


dan het ei toevoegen en goed erdoorheen mixen.





Dan de mixhaken vervangen voor deeghaken, bloem, bakingsoda, kaneel, gemberpoeder, kruidnagel, zout, nootmuskaat, en verse gember toevoegen.



Alles mengen totdat er een mooie gladde deegbol ontstaat, nog even met de handen doorkneden.





Verpakken in plastic folie, en zo plat mogelijk rollen. Laat dit 2 uur in de koelkast rusten. 



Verwarm de oven voor 190 graden C. Het deeg uitrollen, tot 0,5 cm dikte, Met de vormpjes koekjes uitsteken, en op het bakblik leggen.




De koekjes 10 tot 12 minuten bakken.

Voorzichtig van het bakblik halen en af laten koelen.



De koekjes versieren met Icing. Die kan je zelf maken of kopen in tubetjes. Zelf maken: 4 eetlepels poedersuiker met  1 eetlepel citroensap mengen. In spuitzakje doen, controleren op dikte.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten