Totaal aantal pageviews

vrijdag 15 december 2017

Kerst-Cranberrie-Taart



Heerlijke taart met de smaak van Kerst!

Benodigdheden:
250 gram zelfrijzend bakmeel
5 eieren
250 gram suiker 2
50 gesmolten roomboter (afgekoeld)
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille extract
1 eetlepel citroensap
rasp van 1 citroen
1 theelepel kaneel
Poedersuiker.



Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Bestrooi de cranberries met kaneel, en schud ze om. 


Smelt de boter in een pannetje en laat die ver afkoelen, maar niet weer laten stollen.

Meng in een kom de eieren, suiker, zout, citroensap en rasp , vanille extract door elkaar, en mix op de hoogste stand ongeveer 3 minuten, totdat er een schuimige massa ontstaat.



Dan met een spatel voorzichtig, in delen, het zelfrijzend bakmeel erdoor scheppen, dan de gesmolten boter er doormengen, en tenslotte de met kaneel bedekte cranberries.





Het beslag in de vorm doen, en in het midden van de oven, ongeveer 35 minuten bakken.


Controleer met een sateprikker of de taart gaar is.

Uit de vorm halen, en bestrooien met poedersuiker, versieren met kersttakken, en cranberries. Eet Smakelijk!!!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten