Totaal aantal pageviews

vrijdag 25 mei 2018

Aardbeien-Rabarber Taart

Heerlijke Amerikaanse Rhubarb Strawberry Pie





Benodigdheden:




Voor het deeg:
300 gram meel
1/2 theelepel zout
150 gram boter
1 ei
2 eetlepels koud water.

Alle ingrediënten met deeghaken door elkaar mengen. Het deeg in plastic folie inpakken, en zo plat mogelijk maken. Een uurtje in de koelkast bewaren. 







Het deeg in tweeën verdelen. Met bloem bestuiven en uitrollen tot een cirkel die de taartbodem ruim bedekt.

De taartbodem even invetten. Het deeg mag wat overhangen.




Gaatjes in de bodem prikken. De andere helft ook uitrollen.

Voor de vulling:




50 gram meel met 10 gram maïzena mengen.
250 suiker
1 tl kaneel
1 tl nootmuskaat
350 gram aardbeien gehalveerd
200 gram rabarber in stukjes.
Alles door elkaar mengen. 



De vulling in de vorm. Ongeveer 2 eetlepels boter erover verdelen.




De andere helft van het deeg erover, en de kanten goed aandrukken. Met een mesje de deegresten wegsnijden. Het overgebleven deeg kan in de diepvries bewaard worden.




Dan met een lepeltje vormpjes erin duwen, met een mesje inkepingen maken.



Met wat melk de bovenkant bestrijken, en bestrooien met suiker en kaneel.



45
minuten in een voorverwarmde oven van 190 graden C. 










Geen opmerkingen:

Een reactie posten