vrijdag 1 maart 2019

Limoen-Pistache taart






Dit recept is van Martha Stewart. Ik heb de Nederlandse maten berekend.

Benodigdheden:

Voor de bodem:
60 gram boter
60 gram suiker
60 gram pistache nootjes
125 gram biscuitjes
zest van 2 limoenen



Voor de vulling:
100 ml limoensap
1 blikje gecondenseerde melk
2 eidooiers

Doe de biscuitjes, suiker, nootjes en de zest in een keukenmachine. 



Maal alles fijn, en smelt ondertussen de boter.







Voeg de boter toe, en doe het kruimeldeeg in een met bakpapier beklede vorm.


 Druk alles stevig aan, en bak de bodem in een voorverwarmde oven van 180 gr. C.





Na 12 minuten, de vorm uit de oven halen en af laten koelen.

Meng de eidooiers met de melk, en doe op het laatste moment de limoensap erbij.



 Goed doorroeren, en op de afgekoelde bodem gieten. In de oven voor 15 minuten.



Af laten koelen in de koelkast, met wat zest bestrooien, en in blokjes snijden. 

Eet smakelijk!!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Paddenstoelen tasje met kabouter

  Paddenstoel met kabouter. Dit huisje is met witte wol, en naald 4,5 gebreid. 50 steken opzetten en 3 naalden in boordsteek breien, 2 recht...