Was de zoete aardappel, snijdt deze in plakken, en daarna in repen. Leg deze "frites" op een bakpapier op een bakplaat, bestrooi, met zeezout, paprika poeder, en maïzena.
Bak de frites in een voorverwarmde oven van 200 graden C. ongeveer 20 minuten, tussendoor even omdraaien.
Intussen de groenten snijden, dit is een vegetarische variant, maar als je vlees wilt toevoegen, kan je beginnen, met runder- of kipgehakt, in een lepel olijfolie of kokosolie aan te bakken in een koekenpan.
De groenten snijden, en in een schaal met shoarmakruiden, en wat olijfolie laten marineren. Daarna in een koekenpan beetgaar bakken.
Als de zoete aardappelen na 20 minuten gaar zijn, in een ovenschaal doen, de groenten erop, en flink wat geraspte kaas, of eventueel geitenkaas. Alles voor 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.
Dan uit de oven halen, en de gesneden ijsbergsla en tomaat erop. Op je bord kan je er eventueel nog knoflooksaus op doen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten