Deze heerlijke taart is te maken zonder oven!
Super gemakkelijk!
Benodigdheden:
85 gram roomboter,
150 gram roomboterspeculaas,
250 gram Mascarpone,
250 ml slagroom,
75 gram suiker,
1 zakje vanille suiker,
1 eetlepel kaneel,
1 theelepel speculaaskruiden,
snufje gemalen kruidnagel
50 gram kruidnoten,
50 gram chocolade kruidnoten,
50 gram witte chocolade,
50 gram pure chocolade.
Extra kruidnoten om te versieren.
Smelt de roomboter langzaam in een pan. Doe de speculaas in een plastic zak, en rol met de deegroller de koekjes kapot, totdat het fijne kruimeltjes zijn.
Roer deze kruimels door de gesmolten roomboter.
Vet een springvorm van 20 centimeter in , en leg bakpapier op de bodem.
Doe het speculaas mengsel hierin, en duw het heel goed aan, zodat er een harde bodem ontstaat.
Mix met de mixer de Mascarpone met de suiker romig.
In een andere kom, de slagroom met de vanille suiker.
Meng de mascarpone en slagroom met de kaneel en koekkruiden met de mixer totdat er een stevig glad beslag is.
Spatel hier de pepernoten en chocolade pepernoten doorheen.
Schep alles op de speculaasbodem.
In de koelkast een paar uur op laten stijven.
Versieren met pepernoten.
Smelt de chocolade, in twee verschillende kommetjes, au bain marie. Trek chocolade strepen over de taart, eerst wit, en dan donker.
Eet smakelijk! Je weet niet wat je proeft, schandalig lekker!!!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten