vrijdag 1 maart 2019
Limoen-Pistache taart
Dit recept is van Martha Stewart. Ik heb de Nederlandse maten berekend.
Benodigdheden:
Voor de bodem:
60 gram boter
60 gram suiker
60 gram pistache nootjes
125 gram biscuitjes
zest van 2 limoenen
Voor de vulling:
100 ml limoensap
1 blikje gecondenseerde melk
2 eidooiers
Doe de biscuitjes, suiker, nootjes en de zest in een keukenmachine.
Maal alles fijn, en smelt ondertussen de boter.
Voeg de boter toe, en doe het kruimeldeeg in een met bakpapier beklede vorm.
Druk alles stevig aan, en bak de bodem in een voorverwarmde oven van 180 gr. C.
Na 12 minuten, de vorm uit de oven halen en af laten koelen.
Meng de eidooiers met de melk, en doe op het laatste moment de limoensap erbij.
Goed doorroeren, en op de afgekoelde bodem gieten. In de oven voor 15 minuten.
Af laten koelen in de koelkast, met wat zest bestrooien, en in blokjes snijden.
Eet smakelijk!!!
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Kinder sjaal en muts
Kinder Sjaal en Muts haken Dit setje kan je in twee avonden voor de tv haken. Het is een simpele steek en een eenvoudig patroon. Je begint m...
-
Dit patroon heb ik zelf bedacht, het is erg eenvoudig, en je kan het gemakkelijk doen terwijl je niet zo hoeft op te letten, vo...
-
Dit babyvestje is gebreid van 2 bollen Supersoft van de Zeeman. Het is geschikt voor een baby van 9 - 12 maanden. Maat 80 . ...
-
Dit babydekentje is gehaakt in Wafelsteek. Ik heb hiervoor 2 bollen Stylecraft, kleur Mocca, en 1 bol wit. Haaknaald 4. Zet...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten