Perfecte Parfait



Dit is een vrij eenvoudig recept om heerlijk Italiaans ijs te maken zonder ijsmachine. Ik heb het gevonden in het Kerstnummer van Linda van 2014. Je kunt het van te voren maken, en daardoor ben je vrij snel klaar met opdienen, en kan je lekker lang met je gasten aan tafel zitten.




 Dit heb je nodig:
fijne kristalsuiker
2 eiwitten
250 gram dikke Griekse yoghurt
1 el citroensap
125 ml slagroom, met 1 tl vanille-extract
amaretti koekjes

Voor de gekruide kersensaus:
80 ml cranberrysap
1 kaneelstokje
2 anijssterren
375 gr verse of diepvrieskersen (ontpit)
1 1/2 tl maizena


 Verwarm in een pan 220 g fijne suiker en 250ml water op laag vuur en blijf roeren tot de suiker is opgelost. Draai het vuur nu middelhoog en laat de siroop 5 minuten zachtjes iets inkoken, Klop ondertussen de eiwitten met de mixer tot er zachte pieken ontstaan. Voeg al kloppend de hete siroop in een dun straaltje toe, en blijf kloppen tot de massa koud is. Zet hiervoor de schaal in ijswater.

Roer in een grote kom de yoghurt en het citroensap door elkaar. Spatel de opgeklopte slagroom erdoor, gevolgd door het eiwitschuim. Stort het ijsmengsel in een vorm, dek af met plastic en laat een nacht invriezen.

Voor de kersensaus, 60 gram suiker met het sap in een kleine pan op een laag vuur zetten, tot de suiker is opgelost. Voeg het kaneelstokje , de anijssterren en de kersen toe, en laat alles 5-6 minuten koken. Bindt de sap met de aangemaakte maizena.

Opdienen, snijdt het ijs in rechte blokjes, doe de saus erover, en verkruimel de koekjes erover.
Heerlijk nagerecht!!!!







Reacties

Populaire posts van deze blog

Vintage Baby Deken ~ Roze ~

Babyvestje breien

Wafeldekentje